Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Koe lo yuk

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr hamlappen
2 eetlepels sherry
zout, peper
2 gesplitste eieren
2 eetlepels maïzena
2 eetlepels bloem
1 winterwortel
2 uien
2 teentjes knoflook
100 gr champignons
1 rode paprika
1 prei
olie
1 ring ananas
1 dl ketjap
4 dl appelazijn
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels maïzena
2 eetlepels suiker

Bereiden

Snijd het vlees in blokjes, schep die met zout, peper en de sherry om en
zet dit even in koelkast.
Roer de eidooier met de maïzena en de bloem los en laat dit ±
30 minuten rusten.
Verwarm de olie tot 180°C.
Dep de blokjes vlees droog.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de eidooier-bloemmassa.
Dompel de blokjes vlees in het deeg, frituur ze in gedeelten en laat ze op
keukenpapier uitlekken.
Snijd de wortel in plakjes, snipper de ui en de knoflook, halveer de
champignons, snijd de paprika in blokjes en de prei in ringetjes.
Verhit wat olie in een wok en fruit de ui en de knoflook.
Voeg de rest van de groenten toe en roerbak alles ± 5 minuten.
Snijd de ananas fijn en voeg die toe.
Meng in een steelpan de ketjap, azijn, sojasaus en maïzena door
elkaar en laat het warm worden en bind.
Los de suiker erin op en roer dit samen met het vlees in de wok.
Laat het nog even goed warm worden en dien het dan op met witte rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Subgum gebakkenrijst
Bloemkoolcurry
Gemarineerde bieflapjes metChinese kool
Roergebakken vis met krieltjes
Roergebakken kalfsvlees metgele paprika

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes